22 krajín rokuje v Paríži o transatlantickom obchode s drogami

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 11:54 • 2 min
22 krajín rokuje v Paríži o transatlantickom obchode s drogami

22 krajín rokuje v Paríži o transatlantickom obchode s drogami

slovakia

left justify in out

Európska komisia v zastúpení komisárky Cecilie Malmströmovej zodpovednej za vnútorné záležitosti sa zúčastnila na dnešnom stretnutí krajín skupiny G8 v Paríži, ktoré bolo zamerané na protidrogovú problematiku.
      "Každý mesiac 1,5 milióna Európanov konzumuje kokaín. Okolo 140 ton kokaínu sa každý rok spotrebuje v štátoch EÚ. Pri priemernej cene 50 eur za gram kokaínu zarobí nezákonný drogový priemysel mesačne okolo 550 miliónov eur," povedala Malmströmová vo svojom vystúpení.
      Drogové kartely na globálnej úrovni podľa komisárky v súčasnosti ovplyvňujú nielen niektoré štáty, ale aj celé regióny. "Boj proti medzinárodným zločineckým sieťam bude možný iba našou spoločnou koordináciou na medzinárodnej úrovni," konštatovala Malmströmová.
      Prostredníctvom Drogovej stratégie 2005-2012, Štokholmského programu a Medzinárodnej bezpečnostej stratégie pokrýva Európska únia v súčasnosti širokú škálu operačných aktivít zameraných na boj proti drogám. Tento boj by sa mal v blízkej budúcnosti zintenzívniť vďaka prehodnoteniu príslušného finančného rámca. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies