VIDEO Nešťastie v Holandsku: Pád dvoch žeriavov prenášajúcich časti mosta si vyžiadal 20 zranených

NETKY.SK • 3 August 2015, 18:45 • 2 min
VIDEO Nešťastie v Holandsku: Pád dvoch žeriavov prenášajúcich časti mosta si vyžiadal 20 zranených

AMSTERDAM - Približne 20 ľudí dnes utrpelo zranenia v meste Alphen aan den Rijn ležiacom na západe Holandska po tom, ako sa tam pri rekonštrukcii mosta zrútili dva žeriavy, pričom spadli na komplex obytných domov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá a záchranárov. 
     

Videozáznam, ktorý sa následne objavil na sociálnej sieti Twitter, zachytáva žeriavy umiestnené na pontóne uprostred vodného kanála, dvíhajúce veľkú časť mosta a následne ich balansovanie a pád. Padajúce žeriavy a časť mosta, ktorú niesli, zničili viacero domov radovej zástavby, ktoré v porovnaní s nimi dosahovali sotva polovičnú výšku. Podľa NOS zasiahli aj dva obchody.

 


     

Nešťastie prostredníctvom Twitteru potvrdila aj miestna pohotovostná služba. Tá uviedla, že na mieste prišlo k niekoľkým zraneniam. Holandský verejnoprávny vysielateľ NOS spresnil, že zranenia pri incidente utrpelo 20 ľudí, pričom viacero z nich je vážnom stave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies