17 zranených pri potýčke v utečeneckom centre v Durínsku

NETKY.SK • 20 August 2015, 18:09 • 2 min
17 zranených pri potýčke v utečeneckom centre v Durínsku

BERLÍN - Najmenej 11 ľudí a šesť príslušníkov polície utrpelo v noci nadnes zranenia pri potýčke medzi žiadateľmi o azyl v utečeneckom centre v meste Suhl v spolkovej krajine Durínsko.

slovakia

left justify in out

Skupina asi 20 žiadateľov o azyl zaútočila na ďalšieho obyvateľa centra - 25-ročného Afganca - po tom, ako z Koránu vytrhol niekoľko stránok a zahodil ich do toalety. Polícia po incidente nikoho nezadržala a poriadok sa v centre sa podľa jej vyhlásenia podarilo obnoviť pomerne rýchlo.

 

Nemecko momentálne bojuje s obrovským prílevom migrantov, pričom politici varujú pred zvýšeným napätím medzi jednotlivými skupinami utečencov, ako aj všeobecne nepriateľskými náladami voči cudzincom, v dôsledku ktorých už v krajine prebehlo viacero búrlivých protestov.

 

Spolkový minister vnútra Thomas de Maiziére v stredu vyhlásil, že podľa najnovšej vládnej prognózy by do Nemecka malo do konca roka prísť až okolo 800.000 žiadateľov o azyl, čo je asi štvornásobne viac ako vlani. Tento údaj dnes komentoval slovami, že tento rok krajina nápor už nejako zvládne, každoročne by však takéto číslo bolo neúnosné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona