16-ročná Vekičová stopla Rybárikovú v Birminghame

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 17:54 • 2 min
16-ročná Vekičová stopla Rybárikovú v Birminghame

BIRMINGHAM - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do piateho singlového finále na okruhu WTA. V semifinále dvojhry na trávnatom turnaji v anglickom Birminghame, ktoré dvakrát prerušili pre dážď, prehrala ako nasadená šestnástka s mladou Chorvátkou Donnou Vekičovou v troch setoch 6:7 (5), 6:1 a 3:6. Rybáriková, ktorá v roku 2009 získala v Birminghame prvý titul z turnajov WTA, neodplatila 16-ročnej súperke vlaňajšiu prehru z podujatia v Taškente. Vekičová sa v nedeľňajšom finále stretne s víťazkou duelu medzi ďalšou Slovenkou Danielou Hantuchovou a Američankou Alison Riskeovou.

slovakia

left justify in out

Vekičovej prehru neodplatila

Úvod zápasu vyšiel lepšie Vekičovej, ktorá sa po brejku vo štvrtom geme ujala vedenia 3:1, Rybáriková však v ďalších minútach otočila na 4:3. Následne duel na niekoľko minút prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec mala Rybáriková dvakrát brejk k dobru, za stavu 5:4 podávala na víťazstvo v sete, no Vekičová si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 6:5 premenila pri vlastnom podaní v poradí druhý setbal. 

Z Birminghamu ďalší titul nepribudne 

V druhom dejstve Rybáriková pridala na agresivite, po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:0 a získala ho jasne vo svoj prospech. V treťom dejstve po ďalšej dažďovej prestávke však mala navrch Vekičová. Po brejku v šiestom geme sa Chorvátka ujala vedenia 4:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila po víťaznom bekhendovom longlajne do protipohybu v poradí druhý mečbal. Rybáriková si z Birminghamu odnáša prémiu 10.565 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. Vekičová postúpila do svojho druhého finále na hlavnom profesionálnom okruhu, vlani v Taškente prehrala rodáčka z Osijeku v boji o titul s Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou. "Z postupu do finále v Birminghame mám veľkú radosť. Nebol to jednoduchý zápas. Rozhodlo to, že som urobila predsa len o niečo menej nevynútených chýb ako súperka. Rybáriková sa v druhom sete zlepšila, hrala agresívnejšie. Pomohla mi dažďová prestávka. Potom som sa opäť dokázala vrátiť k svojej hre, ktorá slávila úspech v prvom sete," povedala v prvom interview priamo na kurte Chorvátka, ktorá trénuje v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies