15 zranených po útoku pravicových radikálov na prvomájový míting v Nemecku

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 16:27 • 2 min
15 zranených po útoku pravicových radikálov na prvomájový míting v Nemecku

WEIMAR - Pravicoví extrémisti zaútočili dnes v nemeckom Weimare na účastníkov prvomájového podujatia Nemeckého odborového zväzu (DGB) a nešetrili ani poslanca Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Carstena Schneidera, ktorý v inkriminovanom čase rečnil k prítomným.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA, najčítanejší nemecký denník Bild vo svojom internetovom vydaní a ďalšie médiá spolkovej republiky.
     

Podľa hovorcu mestskej správy radikáli vytrhli rečníkovi mikrofón a následne vykrikovali ultrapravicové slogany.
     

Samotný Schneider prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí informoval, že 40 mladých nacionalistov zaútočilo počas jeho prejavu na míting odborovej strešnej organizácie vo Weimare a zranilo jeho staršieho kolegu. 
     

Nemecká polícia informovala o 15 zranených, spomedzi ktorých podľa spravodajskej televízie n-TV najmenej jedného hospitalizovali, ako aj o 29 zadržaných po výtržnostiach v spomínanom durínskom meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies