12-ročný chlapec podnikol dobrodružstvo na vlastnú päsť: Pohádal sa s rodičmi, tak si odišiel vyčistiť hlavu na Bali

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 12:33 • 2 min
12-ročný chlapec podnikol dobrodružstvo na vlastnú päsť: Pohádal sa s rodičmi, tak si odišiel vyčistiť hlavu na Bali

Tento príbeh nápadne pripomína scenár obľúbeného filmu Sám doma...

slovakia

left justify in out

Austrália momentálne žije kurióznym, ale aj vtipným príbehom 12-ročného chlapca, ktorého túžba po exotickej dovolenka prevalcovala všetky prekážky.

 

Malý Austrálčan žijúci v Sydney sa pohádal so svojimi rodičmi, ktorí mu zakázali výlet na Bali. Aký dôvod na to mali nie je jasné, avšak isté je, že pre chlapca to nebola žiadna prekážka. On si totiž zaumienil, že sa na Bali dostane za každú cenu a to sa mu podarilo. Aj napriek tomu, že má len 12 rokov.

 

Dobrodruh bol pevne rozhodnutý, že podnikne dovolenku na vlastnú päsť. So zreteľom na každý detail si naplánoval jednotlivé kroky. Najskôr v nepozorovanej chvíli ukradol svojej mame kreditnú kartu, pomocou ktorej zaplatil všetky potrebné výdavky. Objednal si letenku zo Sydney do mesta Perth a odtiaľ do vysnívanej destinácie, mesta Denpasar na Bali. Nakoľko v Austrálii fungujú letecké spoločnosti, ktorými môžu cestovať aj neplnoletí bez dozoru dospelých, prezieravo využil práve tie. Následne si rezervoval luxusný štvorhviezdičkový hotel. Nezabudol však ani na pas. Pod vymyslenou zámienkou požiadal babičku, aby mu ho dala a balenie mohlo začať!

 

Chlapec si na cestu pripravil len malý batoh, jednak kvôli tomu, aby nevzbudil pozornosť svojich rodičov a jednak preto, aby sa mu na letisku podarilo prekĺznuť cez automatické odbavovanie a nemusel tak čeliť zbytočným otázkam. Jedno ráno sa s rodičmi rozlúčil s tým, že ide do školy, nasadol na svoju elektrickú kolobežku a, šup, na letisko.

 

Jeho plán vychádzal dokonale. Hladko sa mu podarilo nastúpiť do lietadla, prejsť cez pasovú kontrolu aj doraziť do rezervovaného hotela na Bali. Tu si ostrieľaný mladík užíval plnými dúškami svoju dovolenku celé štyri dni! V hoteli sa ho nikto nič nevypytoval, na recepcii krátko po svojom príchode totiž uviedol, že čaká na sestru, ktorá dorazí o niekoľko dní. Dokonca ho v bare obslúžili aj pivom, ktoré túžil ochutnať, no ako sám uviedol, veľmi mu nechutilo.

 

Rodičov zalarmovala škola, ktorá nahlásila jeho absenciu. Tí začali okamžite konať, oslovili políciu a vyhlásili po ňom pátranie. Akciu ukončili údaje z kreditnej karty aj fotografie, ktoré malý turista uverejňoval na sociálnej sieti.

 

Chlapcov odvážny výlet vyšiel rodinu na 8000 austrálskych dolárov. „Chcel som si len užiť trochu dobrodružstva,“ vysvetlil svoje konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies