10.časť: Stávkarove sedmoro

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 13:30 • 2 min
10.časť: Stávkarove sedmoro

V tejto časti školy tipovania si zhrnieme najdôležitejšie rady pri stávkovaní, ktoré majú najzásadnejší vplyv na úspešnosť v kurzovom stávkovaní.

slovakia

left justify in out

1. Kurzové stávkovanie nie je hazard

Vo všeobecnosti je rozšírený presne opačný názor, ale kurzové stávkovanie nie je hazard. V podstate sa jedná o rovnaký princíp, na ktorom fungujú finančné trhy. Ak bezhlavo investujete všetky svoje peniaze do nejakého „zaručeného“ tipu, tak sa vystavujete obrovskému riziku a modlíte sa, aby to išlo vami požadovaným smerom. Navyše ste ešte aj znevýhodnení maržou stávkovej kancelárie, ktorou sa každá jedna spoločnosť jednak chráni a tiež si pomocou nej zabezpečuje profit. Keď si vypracujete stratégiu, pomocou ktorej sa vám bude dlhodobo dariť vyberať hodnotné (value) kurzy, tak v konečnom zúčtovaní sa budete pohybovať v zelených číslach.

2. Zamerajte sa na určité súťaže

Ku kurzovému stávkovaniu sa dá pristupovať mnohými spôsobmi, ktoré možno rôzne kombinovať, ale nikto sa nedokáže plnohodnotne venovať každej lige, súťaži či dokonca každému športu. Každý tipujúci je dobrý v niečom inom, a keď sa vám podarí odhaliť v čom ste dobrý, tak máte vyhraté. Zamerajte sa preto na nejaký šport, konkrétnu ligu alebo nejaký konkrétny druh stávok (trading, livebetting, bonus hunting či arbitráž), ktorým sa budete venovať a znížite tým riziko, že by vám pri sledovaní informácií niečo ušlo.

3. Kurz je alfou aj omegou

Najrozšírenejším názorom medzi bežnými stávkujúcimi je, že najdôležitejšie je nájsť tip víťaza, avšak toto je veľký omyl! Najdôležitejšie je vyberať také kurzy, ktoré v sebe ukrývajú hodnotu a mylne odhadujú šancu daného pretekára alebo tímu na úspech. Uveďme si jeden príklad: Ak 99x zo 100 prípadov trafíte kurz 1,01, tak budete v mínuse, avšak keď 1x z 99 prípadov trafíte kurz 100, tak už je to naopak. Zjednodušene povedané, je lepšie hľadať hodnotu vo vyšších kurzoch, keďže tie miniatúrne kurzy vám k profitu nepomôžu. Druhé pravidlo ohľadom kurzu potom znie, že každá stotina sa počíta. Je málo stávkarov, ktorí dlhodobo dosahujú výnos (yield) 5 až 10 percent a keď chcete patriť medzi nich, tak hrajte vždy ten najvýhodnejší kurz na trhu, lebo každá jedna stotina v rozdiele kurzov môže vašu doterajšiu neúspešnú stávkarskú kariéru vrátiť na dráhu úspechu.

4. Výber stávkovej spoločnosti

Stávkové spoločnosti sú vďačné za každého jedného klienta, resp. dokým nedôjdu na to, že máte schopnosti ich dlhodobejšie šklbať. Naopak výhodou každého stávkara je možnosť vybrať si svojho súpera a potom nenápadne chodiť po bojisku a útočiť len tam, kde uvidí jeho slabé miesto. Trh s kurzovým stávkovaním ešte stále rastie a na internete existujú desiatky stávkových spoločností, ktorým možno bez väčších obáv o vložené prostriedky zveriť svoje financie. Možností na výber je mnoho a najzákladnejším kľúčom výberu by mali byť skutočnosti uvedené v bodoch 2 a 3, čiže mali by ste si vybrať takú stávkovú, ktorá vypisuje najlepšie kurzy na to, čo chcete najčastejšie vsádzať.

5. O peniaze sa treba starať

V momente, keď do hry vložíte finančné prostriedky, potrebujete niekoľko pravidiel, ako sa o ne starať tak, aby pri neúspešných sériách váš bánk čo najlepšie odolával, a pri tých úspešných zase čo najrýchlejšie rástol. Cieľom je dlhodobá úspešnosť, preto je nutné nepodliehať náhlym nápadom, ako rýchlo zarobiť balík na niečo, čo si chcete zaobstarať v osobnom živote.

6. Disciplína

Kurzové stávkovanie je zhruba z 10% znalosť vsadeného športu, z 30% znalosť nejakej teórie a zvyšných 60% je disciplína, ktorá zabraňuje podľahnúť emóciám a pod vplyvom neúspešnej série zabudnúť na zvolenú stratégiu. Disciplína je práve tým faktorom, ktorý oddeľuje úspešných stávkarov od hazardérov, ktorý jedného dňa prídu o všetko.

7. Vzdelanie

Za posledných niekoľko rokov sa toho na internete o kurzovom stávkovaní popísalo naozaj neúrekom. Väčšina týchto informácií môže byť pre niekoho nudná, ale ak to so stávkovaním myslíte vážne, je vhodné sa do tohto balastu ponoriť a pokúsiť sa nájsť tie informácie, ktoré majú nejakú cenu a ktoré vás môžu posunúť ďalej. Ak ovládate nejaký cudzí jazyk, tak sa vám tie možnosti študovania rapídne rozširujú, keďže na Západe a hlavne v anglicky hovoriacich krajinách má stávkovanie veľmi dlhú históriu. Je to podobné ako v reálnom živote, že vyššie vzdelanie sa vyplatí.

Máme za sebou 10 „lekcií“ školy tipovania a keby som to mal prirovnať k reálnemu životu, tak toto by bol len prvý stupeň základnej školy. Vitajte vo svete kurzového stávkovania!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona