106-ročná žena sa zotavila z koronavírusu, personál tlieskal

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 22:09 • 2 min
106-ročná žena sa zotavila z koronavírusu, personál tlieskal

Prežila obe svetové vojny a medzi nimi španielsku chrípku. Teraz 106-ročná Connie Titchenová vyhrala boj s koronavírusom a v utorok bola po troch týždňoch prepustená z nemocnice.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dočkala sa pritom aplauzu od personálu, ktorý ju ošetroval. Connie je považovaná za najstaršiu Britku, ktorá prežila ochorenie covid-19.

 

Najstaršia bojovníčka

Connie Titchenová z Birminghamu bola do nemocnice prijatá so zápalom pľúc v druhej polovici marca.

 

Testy u nej následne potvrdili koronavírus. Ako uviedla BBC, ktorá o vitálite prababičky informovala, Titchenová je považovaná za doteraz najstaršieho človeka na ostrovoch, ktorému sa podarilo ochorenie covid-19 zdolať.

 

"Cítim sa veľmi šťastná," uviedla Titchenová s tým, že sa už nemôže dočkať, až znovu uvidí svoju rodinu.

 

 

Personál jej tlieskal

Vnučka Alex Jonesová uviedla, že tajomstvo dlhovekosti jej babičky spočíva v tom, že bola celý život veľmi aktívna.

 

"Milovala tanec, jazdila na bicykli a hrala golf," uviedla Jonesová. "Tiež si celý život varila. Aj keď milovala aj McDonald. Ešte som jej nepovedala, že teraz majú zatvorené," dodala. Nezabudla tiež vyjadriť vďaku všetkým zamestnancom nemocnice, ktorí sa o ženu starali.

 

 

"Boli sme naozaj potešení, keď jej testy boli negatívne. Je skvelé vidieť našich pacientov opúšťať nemocnicu potom, čo vírus porazili," uviedla zdravotná sestra Kelly Smithová, ktorá sa o Titchenovú starala. Patrila medzi ďalších zdravotníkov, ktorí pri ceste z nemocnice vyprevadili vitálnu starenku potleskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies