1000 hodín verejnoprospešných prác výmenou za wifi zdarma? Tisícky ľudí si neprečítali podmienky a nevedome si tak vybavili "brigádu"

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 13:42 • 2 min
1000 hodín verejnoprospešných prác výmenou za wifi zdarma? Tisícky ľudí si neprečítali podmienky a nevedome si tak vybavili "brigádu"

Poskytovateľ verejného bezdrôtového pripojenia do svojich podmienok používania zakomponoval aj zopár veľmi netradičných bodov, ktoré prehliadlo 22-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Wifi dnes už používa na dennej báze takmer každý z nás. V posledných rokoch sa stala bežnou súčasťou našich životov. Či už sedíme v kaviarni, alebo čakáme na vlak, možnosť pripojenia sa je už absolútnym štandardom. Ale priznajme si, kto z nás podrobne číta podmienky, ktoré pri niektorých sieťach musíme potvrdiť?

 

Na takúto „lenivosť“ doplatilo viac ako 22-tisíc ľudí, ktorí chceli používať wifi spoločnosti Purple. Tá poskytuje verejne dostupnú sieť, avšak pred tým si vyžiada prečítanie a potvrdenie používateľských podmienok. Nakoľko sa ľudia s podobnými upozorneniami stretávajú veľmi často a obvykle sa jedná len o rutinný akt, už si neuvedomujú skutočnosť, že niekedy sa v takýchto textoch môžu skutočne skrývať záväzky, ku ktorým sa nevedome zaviažu.

 

Tisícky ľudí tak výmenou za wifi zdarma potvrdilo, že súhlasia s 1000 hodinami verejnoprospešných prác, ktoré budú zahŕňať: čistenie miestnych parkov od zvieracích výkalov, poskytovanie lásky túlavým mačkám a psom, manuálne odstraňovanie kanalizačných poklopov, čistenie prenosných toaliet na miestnych festivaloch a podujatiach, farbenie slimačích ulít pre zdôraznenie ich existencie a odstraňovanie žuvačiek z pouličných priestorov.

 

Spoločnosť, samozrejme, nemieni od nikoho z „nachytaných“ používateľov tieto činnosti vymáhať. Cieľom experimentu bolo upozorniť verejnosť na dôležitosť čítania aj najmenších detailov v zmluvách a všetkých dokumentoch, ktoré potvrdzujeme. V opačnom prípade by sa mohlo stať, že sa bez toho, aby sme si to uvedomili dostaneme do veľkých problémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies