Desať slovenských policajtov odišlo do Srbska chrániť hranicu

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 11:52 • 2 min
Desať slovenských policajtov odišlo do Srbska chrániť hranicu

BRATISLAVA - Do Srbska odišli v stredu (15.3.) desiati slovenskí policajti.

slovakia

left justify in out

Miesto ich pôsobenia bude Zaječar, kde budú chrániť srbsko-bulharskú hranicu. Tento rok je to už tretí kontingent, ktorý poskytuje pomoc partnerským krajinám. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

Desiatka policajtov sa domov vráti o 47 dní. "Úlohou slovenských policajtov, podobne ako v iných krajinách, je vykonávať hraničný dozor formou peších, motorizovaných i pozorovacích hliadok, ako aj podpora kontrol vo vnútrozemí," priblížila hovorkyňa.

 

Slovenskí policajti vykonávajú službu vo vlastných rovnošatách s vlastnou výzbrojou, vybavením a na slovenských služobných vozidlách. "Počas výkonu služby postupujú podľa partnerských zákonov a len za prítomnosti príslušníka srbskej polície," podotkla Baloghová.

 

Najbližšie pôjde pomáhať 25 policajtov do Macedónska 4. apríla. Na pomoc partnerským krajinám sa už pripravujú aj ďalšie rotácie slovenských policajtov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies