Archív článkov za Jún 2015, strana 3

Otvor článok

Ukrajina zastavila sociálne dávky pre dôchodcov, veteránov a invalidov

1.6 2015 11:11

KYJEV - Ukrajina zastavila dnes vyplácanie sociálnych dávok dôchodcom, veteránom druhej svetovej vojny, invalidom, ako aj likvidátorom následkov černobyľskej katastrofy. Predmetné opatrenie vyplýva z vlaňajšieho zákona o stabilizovaní finančnej situácie štátu, píše agentúra TASS.

Otvor článok

Lietadlo Solar Impulse 2 bude musieť pristáť v Japonsku

1.6 2015 11:12

TOKIO - Švajčiarske experimentálne lietadlo Solar Impulse 2, poháňané slnečnou energiou, ktoré na svojej 35.000 kilometrov dlhej ceste okolo zemegule vzlietlo v nedeľu z čínskeho mesta Nanking a smerovalo na Havajské ostrovy, bude musieť v dôsledku nepriaznivého počasia neplánovane pristáť v japonskom meste Nagoja. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvor článok

Vyše štyri roky je bez práce takmer 76,5 tis. osôb

1.6 2015 11:14

BRATISLAVA - Úrady práce na Slovensku evidovali ku koncu apríla tohto roka takmer 76,5 tisíc osôb, ktoré boli bez práce viac ako štyri roky.

Otvor článok

OĽaNO chce bojovať proti sexuálnemu zneužívaniu

1.6 2015 11:16

BRATISLAVA – Zrušiť premlčanie trestného stíhania a výkonu trestu závažných trestných činov proti slobode a ľudskej dôstojnosti, ako sú trestné činy obchodovania s ľuďmi, znásilnenia, sexuálneho násilia, sexuálneho zneužívania, týrania blízkej osoby a zverenej osoby a výroby detskej pornografie, navrhujú v novele Trestného zákona poslanci za OĽaNO Janka Šípošová, Erika Jurinová, Eva Horváthová a Miroslav Kadúc.

Otvor článok

Kauza Osrblie na Najvyššom súde SR

1.6 2015 11:17

BRATISLAVA – Kauzou údajnej nepriamej korupcie pri dostavbe biatlonového areálu Osrblie sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Otvor článok

Šestinu predčasných a násilných úmrtí spôsobil alkohol

1.6 2015 11:17

BRATISLAVA - Šestinu predčasných a násilných úmrtí spôsobil alkohol. Vypláva to z výsledkov skríningu výskumníkov Univerzity Komenského v Bratislave.

Otvor článok

Útočníci zabili na rómskej svadbe troch ľudí vrátane dieťaťa

1.6 2015 11:19

ANKARA - Turecké média v pondelok informovali o útoku na svadbe rómskej menšiny, pri ktorom traja ozbrojenci zabili troch svadobčanov vrátane jedného dieťaťa.

Otvor článok

Zo školy zmizli notebooky v hodnote deväťtisíc eur

1.6 2015 11:22

BRATISLAVA/KOŠICE - Sedem notebookov v hodnote deväťtisíc eur zmizlo počas víkendu z univerzity na Komenského ulicu v Košiciach.

Otvor článok

Pri výkopových prácach v Košiciach našli ľudské kosti štyroch ľudí

1.6 2015 11:23

KOŠICE - Takmer 30 kusov povojnovej munície objavili v nedeľu v lese v katastri obce Malé Ozorovce v Trebišovskom okrese. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 27 delostreleckých mín a jeden ručný granát prevzali pyrotechnici na zneškodnenie.

Otvor článok

KHL: Brankár Nilsson odmietol ponuku Kazane

1.6 2015 11:27

KAZAŇ - Švédsky brankár Anders Nilsson odmietol ponuku klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Ak Bars Kazaň na pokračovanie spolupráce.

Otvor článok

Na lavičku Realu Madrid mieri duo Benítez - Morientes

1.6 2015 11:37

MADRID - Viceprezident španielskeho futbalového klubu Real Madrid Eduardo Fernandez de Bla počas sobotňajšieho stretnutia s fanúšikmi nepriamo prezradil, že novým trénerom desaťnásobného európskeho klubového šampióna sa stane Rafael Benítez.

Otvor článok

Objasňujú požiar na Fakľovej ulici v Košiciach

1.6 2015 11:42

BRATISLAVA/KOŠICE - Sklenené fľaše s horľavinou hodil neznámy páchateľ v nedeľu nadránom pred vchod do domu na Fakľovej ulici v Košiciach.

Otvor článok

Viskupič a Hraško chcú, aby sa nahrávali aj rokovania výborov

1.6 2015 11:46

BRATISLAVA – Rokovania poslancov v pléne parlamentu a vo výboroch národnej rady by sa mali nahrávať a archivovať aspoň jeden rok. Vyplýva to z novely zákona o rokovacom poriadku parlamentu, ktorú do národnej rady predložili poslanci za OĽaNO Jozef Viskupič a Igor Hraško.

Otvor článok

Murrayho mama chváli Mauresmovú: Andy pôsobí ako umelec

1.6 2015 11:49

PARÍŽ - Matka britského tenistu Andyho Murrayho nešetrí slovami chvály na adresu jeho francúzskej trénerky Amelie Mauresmovej.

Otvor článok

Dvaja Prešovčania vyčíňali v autobuse mestskej hromadnej dopravy

1.6 2015 11:52

PREŠOV – Prešovskí policajti vzniesli obvinenie a začali trestné stíhanie pre prečin výtržníctva voči dvom Prešovčanom - 24-ročnému Martinovi a 26-ročnému Lukášovi, ktorí v nedeľu (31.5.) krátko pred piatou ráno v autobuse mestskej hromadnej dopravy napadli dvoch mužov.

Otvor článok

Nový operačný systém Windows 10 bude k dispozícii od 29. júla

1.6 2015 11:53

REDMOND- Microsoft prvýkrát zverejnil konkrétny termín uvedenia Windows 10. Nový operačný systém bude od 29. júla k dispozícii ako bezplatný upgrade, uviedol dnes americký koncern. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

AHL: Tvrdoňovmu Grand Rapids sa vzďaľuje Calder Cup

1.6 2015 11:55

GRAND RAPIDS - Hokejisti tímu Grand Rapids Griffins slovenského útočníka Mareka Tvrdoňa prehrali v nedeľňajšom piatom súboji finále play-off Západnej konferencie zámorskej farmárskej AHL s Uticou 2:3 a rovnakým pomerom zaostávajú aj v celej sérii.

Otvor článok

Tento týždeň sa policajti zamerajú na alkohol za volantom

1.6 2015 11:57

BRATISLAVA - Najmä na alkohol sa tento týždeň zamerajú policajti pri ďalšej z celoeurópskych dopravných akcií. Po nedodržiavaní povolených rýchlostí či porušovaní povinností vodiča je práve alkohol najčastejším problémom na cestách. Ako upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti však budú sledovať aj iné porušenie cestnej premávky.

Otvor článok

Poľská pláž Šwinoujšcie získala ocenenie kvality po desiaty raz za sebou

1.6 2015 11:58

VARŠAVA - Poľská pláž Šwinoujšcie pri pobreží Baltského mora získala desiatykrát po sebe tzv. Modrú zástavu - ocenenie pre najčistejšie a najkvalitnejšie pláže a prístavy sveta. Uviedla to dnes poľská tlačová agentúra PAP.

Otvor článok

NHL: McDonagh dohrával konferenčné finále so zlomeninou

1.6 2015 11:59

NEW YORK - Kapitán tímu zámorskej hokejovej NHL New York Rangers, obranca Ryan McDonagh, preukázal nezlomnú vôľu, keď finálovú sériu Východnej konferencie proti Tampe Bay dohrával so zlomeninou nohy.

Otvor článok

Ancelottiho bývalý asistent Clement trénerom Derby County

1.6 2015 12:01

LONDÝN - Anglický druholigový klub Derby County má nového trénera. Vedenie sa dohodlo na trojročnom kontrakte s Paulom Clementom, ktorý doposiaľ pôsobil ako asistent odvolaného kormidelníka Realu Madrid Carla Ancelottiho. Na lavičke nahradil Steva McClarena, informuje agentúra Reuters.

Otvor článok

FOTO Opitý maďarský motorkár havaroval, zomrela spolujazdkyňa

1.6 2015 12:03

GABČÍKOVO - Počas víkendového zrazu motorkárov v Gabčíkove spôsobil opitý maďarský motocyklista tragickú nehodu, policajti chytili aj ďalšieho opitého Maďara na motorke.

Otvor článok

Rusko je rozčarované reakciou EÚ na svoju čiernu listinu i jej medializáciou

1.6 2015 12:08

MOSKVA - Rusko je rozčarované reakciou EÚ na čiernu listinu s predstaviteľmi eurobloku, ktorým Moskva zakázala vstup na územie Ruskej federácie v reakcii na sankcie uvalené na Rusko po anektovaní Krymského polostrova a na základe obvinení zo zasahovania do vývoja na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na námestníka ministra zahraničných vecí Alexej Meškov.

Otvor článok

VIDEO Roland Garros: Federer so 14 ochrankármi

1.6 2015 12:09

PARÍŽ - Švajčiarskeho tenistu Rogera Federera sprevádza po areáli Rolanda Garrosa počas rovnomenného antukového grandslamového turnaja v Paríži 14 telesných strážcov.

Otvor článok

Jarmolenko chce v lete prestúpiť do kvalitnejšej súťaže

1.6 2015 12:12

KYJEV - Ukrajinský futbalový šampión Dynamo Kyjev sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť od budúcej sezóny 2015/2016 zaobísť bez hviezdneho Andrija Jarmolenka. Dvadsaťpäťročný reprezentant Ukrajiny, ktorý sa narodil v ruskom Petrohrade, vyjadril podľa portálu football.ua svoj úmysel odísť.

Otvor článok

Opoziční poslanci odmietajú sedieť medzi funkcionármi parlamentu

1.6 2015 12:14

BRATISLAVA – Predseda KDH a podpredseda parlamentu Ján Figeľ, ale aj ďalší zástupcovia opozície odmietajú sedieť vo funkcionárskej časti rokovacej sály NR SR. Ako povedal Figeľ dnes pre agentúru SITA, arogancia Smeru pri jeho absurdnom odvolávaní vyvolala nesúhlas veľkej časti verejnosti, ale aj odpor opozície. Bol to podľa neho zúfalý pokus zakryť zlyhanie vládnej moci pri kauze Váhostav.

Otvor článok

Djokovič a Williamsová v utorok s výročnými cenami od ITF

1.6 2015 12:15

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová v utorok dostanú tituly majstrov sveta vo dvojhre za rok 2014 od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Lídrom svetových rebríčkov ATP, resp. WTA odovzdajú ocenenia na slávnostnej večeri v parížskom objekte Pavillon Cambon Capucines počas antukového grandslamového Roland Garros vo francúzskej metropole.

Otvor článok

Nová éra v liečbe rakoviny

1.6 2015 12:15

LONDÝN – Nová trieda liekov, ktoré využívajú imunitný systém na ničenie rakovinových buniek, je odborníkmi označovaná ako „nová éra“ liečby rakoviny.

Otvor článok

KHL: Jokerit získal dánskeho reprezentačného obrancu

1.6 2015 12:16

HELSINKI - Fínsky účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki angažoval dánskeho reprezentačného obrancu Jespera B. Jensena.

Otvor článok

Policajti hľadajú lupiča, ktorý kradol na čerpacej stanici

1.6 2015 12:19

MARTIN – Martinskí policajti pátrajú po neznámom lupičovi, ktorý v nedeľu (31. 5.) po jednej hodine ráno pred čerpacou stanicou v Martine – Záturčí násilím strhol kabelku 65-ročnej žene z Poľska a ušiel. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Otvor článok

Pri Váhostave sa prihliadalo aj na čo najvyššie uspokojenie veriteľov, tvrdí súd

1.6 2015 12:21

BRATISLAVA - Pri rozhodovaní o tom, či schváli, alebo neschváli reštrukturalizačný plán spoločnosti Váhostav-SK, prihliadal súd aj na zásadu postupovať tak, aby sa dosiahla pre veriteľov čo najvyššia miera uspokojenia ich pohľadávok.

Otvor článok

V Los Angeles rozdali Ceny televíznej kritiky

1.6 2015 12:24

LOS ANGELES - Nedeľné udeľovanie cien asociácie televíznych novinárov Broadcast Television Journalists Association (BTJA) ovládla miniséria Olive Kitteridgeová (2014), ktorá uspela v troch kategóriách.

Otvor článok

Zuzulovej kamarátka Hospová ukončila púť zjazdárskej šampiónky

1.6 2015 12:25

EHRWALD - Popredná rakúska zjazdárka Nicole Hospová oznámila v pondelok ukončenie svojej veľkej súťažnej kariéry. Informovala o tom domáca tlačová agentúra APA.

Otvor článok

NHL: Kirill Petrov mieri z Kazane do NY Islanders

1.6 2015 12:29

NEW YORK - Ruský útočník Kirill Petrov podľa ruského periodika Biznes Online podpísal zmluvu na jeden rok s klubom zámorskej hokejovej NHL New York Islanders a v lete sa pokúsi prebojovať do prvého mužstva "ostrovanov".

Otvor článok

Juncker vyhlásil, že trest smrti znamená rozvod s EÚ

1.6 2015 12:29

BUDAPEŠŤ - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker v pondelok uviedol, že bude považovať za "dôvod na rozvod", ak Maďarsko prijme trest smrti.

Otvor článok

Vydajú reedície albumov Other Voices a Full Circle od The Doors

1.6 2015 12:32

LOS ANGELES - Fanúšikovia a fanúšičky legendárnej americkej kapely The Doors sa môžu tešiť na reedície albumov Other Voices (1971) a Full Circle (1972).